Hoe kan ik relaties toevoegen en beheren?

Dit artkel gaat over het beheren en toevoegen van relaties, en is opgedeeld in twee onderdelen: Het toevoegen van een nieuwe bedrijf en het toevoegen van een nieuw persoon.

Het toevoegen van een nieuw bedrijf

Om een nieuwe relatie toe te voegen, navigeer je naar 'Beheer relatiegegevens'. Deze optie vind je onder je initialen rechts bovenin het scherm, mits je de rechten voor Providerbeheer hebt.

Je wordt nu geleid naar alle bestaande bedrijfsgegevens. Klik op '+ Nieuw bedrijf' om een nieuwe relatie aan te maken.

Onder de tab 'Bedrijfsgegevens' vul je alle gegevens in van het nieuwe bedrijf. Hier kun je later ook eventuele wijzigingen in aanbrengen, indien aan de orde.

Onder de tab 'Koppelingen' kun je aangeven of er een koppeling gemaakt moet worden met Documentenbox. Zie voor meer informatie hierover dit artikel.

Indien er sprake is van nieuwe koppelingen dan zullen deze ook hier worden weergeven.

Onder 'Dossiercompleet'  is per onderdeel(1) en documenttype(2) in te stellen of een documenttype behoort tot de standaard instelling van de klantinrichting(3). Ook kun je hier instellen of het documenttype een verplicht onderdeel van het dossier(4) dient te zijn. Je hebt hier de volgende opties beschikbaar: "Ja", "Ja ondertekend", en "Nee".

Het toevoegen van een nieuw persoon

Het toevoegen van een nieuwe persoon doe je door middel van de button '+ Nieuw persoon'.

Onder de tab 'Persoonsgegevens' vul je alle persoonlijke informatie in van de nieuwe persoon. Het koppelen van een persoon aan een relatie doe je later door middel van het toevoegen aan een gebruikersgroep. Zie voor meer informatie hierover dit artikel

De persoonlijke gegevens kunnen hier ook altijd gewijzigd worden, mocht dit aan de orde zijn.

Onder 'Dossiercompleet' kun je per documenttype (1) inzien of dit een standaard instelling is voor het betreffende dossier en of dit een verplicht onderdeel is van het dossier(3).

Relatienummer

Bij het aanmaken van een nieuwe relatie heb je de mogelijkheid om een relatienummer toe te voegen.

Het opgegeven relatienummer wordt dan weergegeven achter de naam.