Hoe annuleer ik een ondertekenverzoek?

Een ondertekenverzoek kan geannuleerd worden.  Hier zitten echter wel wat voorwaarden aan verbonden. Daarnaast kan binnen Qwoater Direct een ondertekenverzoek alleen geannuleerd worden door de persoon die het ondertekenproces heeft gestart

Het annuleren gebeurt in het detailscherm van het document. Door middel van het pijltje kun je deze opklappen, waarna de status van het onderzoek zichtbaar wordt.

Ondertekenverzoek 1.png

Indien een document nog niet is ondertekend, kan deze worden geannuleerd. Deze annulering kan alleen worden uitgevoerd door de persoon die het ondertekenverzoek heeft gestart. Open het detailscherm door middel van het pijltje, en klik op 'Annuleer'.

Ondertekenverzoek 4.png

Kies in het pop-up scherm op voor 'JA'.

Ondertekenverzoek 2.png

De status van het document is nu gewijzigd naar 'Geannuleerd'.

Ondertekenverzoek 5.png

Via de drie puntjes kan er nu in het menu worden gekozen voor 'Verwijder document'.

Annuleren ondertekenverzoek.png

Hierna volgt een pop-up met daarin de naam van het document dat je wilt verwijderen. Controleer deze goed, het verwijderen van documenten is niet ongedaan te maken.

Annuleren ondertekenverzoek 2.png

Klik op 'Ga door' en je document wordt verwijderd.

Annuleren ondertekenverzoek 3.png

Hoe annuleer ik een ondertekenverzoek vanuit Loket.nl?
De initiator van het ondertekenverzoek kan een onderzoek, gestart vanuit Loket.nl, annuleren zolang het document nog niet volledig ondertekend is of niet is afgewezen door een ondertekenaar. Het annuleren van het ondertekenverzoek kan gedaan worden vanuit het document detail scherm.

Ondertekenverzoek starten

Ondertekenverzoek annuleren

Ondertekenverzoek voltooid